گامی دیگر در کیهان شناسی بشر با همکاری بین المللی

119
روز ۲ امرداد، کاوشگر تیان ون-۱ برای انجام نخستین مأموریت اکتشاف مریخ چین از سایت پرتاب فضایی ون چانگ پرتاب شد.

مریخ نوردی که این بار پرتاب شد به منظور انجام مأموریت خود که بررسی علمی در سطح مریخ است، به 6 نوع تجهیزات از جمله دوربین زمینی، دوربین چند طیفی، رادار تشخیص سطح زیرزمینی آشکارساز ترکیبات سطح، آشکارساز میدان مغناطیسی سطح و ابزار هواسنجی به 6 نوع تجهیزات مؤثر مجهز است. این کاوشگر قرار است طی حدود 7 ماه بیش از 400 میلیون کیلومتر را در فضا طی کرده و به مریخ برسد.

یادآوری می کنم که در این مأموریت مریخکاو چین در یک پرتاب سه مأموریت شامل مدارگردی کره مریخ، فرود آمدن بر سطح آن و گشت زنی و جمع آوری داده های علمی از این سیاره را به انجام می رساند که اقدامی منحصر به فرد در تاریخ بشر به شمار می رود.

پیشرفت فنی و مهندسی تنها نقطه آغاز برنامه کاوش کره مریخ است. اما هدف اصلی بشر از کاوش این کره کسب معلومات بیشتر درباره کیهان است. با فراگیری معلومات بیشتر، بشر می تواند دیدگاه خود را درباره کیهان گسترش دهد و به حل مسائل کره زمین کمک کند.

کاوش مریخ مانند پیشرفتهای دیگر بشر از جمله مخابرات ماهواره ای، ناوبری و کنترل از راه دور نیست که در کوتاه مدت با سود اقتصادی همراه باشد و در حال حاضر تنها از نظر علمی برای بشر مفید خواهد بود.

بنابراین، هر کشوری که گامی در راستای کاوش کره مریخ بردارد به همه انسانها خدمت کرده است. در گذشته تنها معدودی از کشورهای پیشرفته و سازمانهای بین المللی از جمله آمریکا، شوروی سابق، ژاپن و اداره فضایی اروپا می توانستند در این زمینه فعالیت کنند، اما به دنبال جهانی شدن و رستاخیز برخی کشورهای دیگر، کشورهای در حال توسعه ای مانند هند، چین و امارات متحده عربی نیز در این راستا اقدام کرده اند که منجر به خدمت به بشریت خواهد شد.

چین همواره بر تبادلات و همکاری بین المللی در زمینه فضایی بر اساس برابری و منافع متقابل، استفاده صلح آمیز و توسعه جامع پایبند بوده است. در همین راستا، کاوشگر تیان ون 1 نیز تجهیزات و دستگاههای تحقیقات علمی اداره فضایی اروپا، مرکز تحقیقات فضایی ملی فرانسه و اداره توسعه تحقیقات اتریش را با خود به فضا می برد تا میدان مغناطیسی و خاک مریخ را بهتر بشناسد و بررسی کند. چین در زمینه مخابرات فضایی نیز از کمک آرژانتین بهره‌ می ‎برد. می توان گفت مأموریت کاوشگر تیان ون 1 یک نمونه خوب از همکاری بین المللی فضایی به شمار می رود.

بشر در صورت بهره مندی مشترک از منابع و استعدادهای کشورهای مختلف در مقابله با ناشناخته های کیهان می تواند به اهداف خود برسد. بدون شک بشر در آینده در زمینه کاوش فضایی به همکاری بین المللی بیشتری خواهد پرداخت و در این زمینه به پیشرفتهای روزافزون دست خواهد یافت.
mahdi zalzade
mahdi zalzade 0 دنبال کننده