اختتامیه دومین جشنواره تلویزیونی مستند

546
در اختتامیه دومین جشنواره تلویزیونی مستند از احمد ضابطی جهرمی، مستندساز باسابقه و استاد دانشگاه تقدیر شد. او در سخنانی از اهمیت مستند سخن گفت و با بیان اینکه "مستند مفهموم گسترده و سیالی است"، اظهار کرد: نقطه‌ای که مستند و داستان به هم آمیخته می‌شود، می‌تواند محل تجلی ما باشد. به شبکه مستند پیشنهاد می‌کنم این زمینه را هم تجربه کند و مطمئنم می‌تواند مورد تحسین قرار بگیرد.

به گزارش ایسنا، مراسم اختتامیه دومین جشنواره تلویزیونی مستند عصر امروز (۳۰ آبان ماه) با حضور جمعی از مستندسازان، برخی مدیران تلویزیون همانند رضا پورحسین (قائم مقام سیما)، سلیم غفوری (مدیر شبکه مستند)، شهاب اسفندیاری (رییس دانشگاه صداوسیما) و برخی هنرمندان همچون علیرضا زرین دست، همایون اسعدیان، بهروز افخمی و احمد ضابطی جهرمی در دانشکده صداوسیما برگزار شد.

امیرحسین مدرس که اجرای این مراسم را برعهده داشت در ابتدای مراسم یادآور شد که امسال بخش عکس نیز به جشنواره تلویزیونی مستند اضافه شده است.

در ادامه سلیم غفوری، مدیر شبکه مستند در سخنانی اظهار کرد: برای این دوره از جشنواره تولیدات مستند نزدیک به ۳۰۰ اثر به جشنواره ارسال شد که در این میان بالغ بر ۶۰ اثر در سه بخش کوتاه، نیمه بلند و بلند انتخاب شدند و در قالب ۴۵ باکس تلویزیونی در شبکه مستند به نمایش درآمد.

او با بیان اینکه آثار ارسال شده به این دوره از جشنواره تولیدات مستند دارای تنوع موضوعی و از کیفیت نسبی خوبی برخوردار بودند، گفت: به طور کلی سینمای مستند ما در سال‌های اخیر از رشد کیفی و کمی خوبی برخوردار بوده است. به جرأت می‌توان گفت در سال‌های اخیر مستندهای سینمایی ما از سینمای داستانی جلوتر هستند. بر همین اساس هم مستندهای زیادی توانسته‌اند در جشنواره‌های مختلف داخلی و خارجی به خوبی بدرخشند.
مدیر شبکه مستند با بیان اینکه سینمای مستند قدم‌های خوبی در انعکاس واقعیت‌های جامعه و بیان نقاط کور تاریخ برداشته است، یادآور شد: امیدوارم این روند با این سرعت و همت رو به پیشرفت و گسترش باشد و بتوانیم با کمک همه دوستانی که به بدنه سینمای مستند تعلق دارند، روزهای درخشان‌تری را برای سینمای مستند کشورمان شاهد باشیم.

غفوری افزود: این جشنواره با حمایت خانه مستند و سازمان اوج شکل گرفت. هدف اصلی این جشنواره این بود که بتواند پلی میان مستتدسازان و تلویزیون و نزدیک شدن به مخاطبان مستند باشد که خوشبختانه در برگزاری پنج فصل از این جشنواره شاهد این بودیم که این ارتباط دوسویه برقرار شد.

همچنین احسان محمدحسنی، مدیر عامل موسسه فرهنگی اوج با اشاره به حمایت مالی این سازمان از تولید آثار نمایشی، خاطرنشان کرد: واژه اسپانسر به سازمان اوج نمی‌چسبد. وقتی از واژه اسپانسر استفاده می‌شود یاد موسسات مالی و برخی کالاها می‌افتم، در حالی که اوج سازمانی است که هوشمندانه طرحی را برنامه‌ریزی و اجرا می‌کند.

او اظهار کرد: هنرمندان کشور به ویژه مستندسازان به لحاظ فکر، اندیشه و محتوا نسبت به مدیران جمهوری اسلامی همگراتر هستند. خوشبختانه به کمک خداوند و با همت و تلاش دوستان مستندساز امروز آثار مستند به لحاظ کمی و کیفی در داخل و خارج کشور از جایگاه خوبی برخوردار و در حوزه‌های مختلف فرهنگی و هنری رشد جهشی داشته است: این جایگاه مدیون جدیت، خلاقیت و پیگیری دوستان مستندساز است که خودشان را به مدیران فرهنگی جمهوری اسلامی ثابت کرده‌اند.

مدیرعامل موسسه فرهنگی اوج با اشاره به مخاطبان خارجی مستندهای ایرانی، اظهار کرد: آثار مستند در ارتباط با مخاطبان داخلی در موقعیت مناسبی قرار دارند، اما در خارج از کشور مزرعه تشنه‌ای از مخاطبان وجود دارد که تشنه دیدن آثار فیلمسازان کاربلد و خوش فکر ایرانی هستند. در این شرایط بهترین کار ما مدیران فرهنگی این است که مسیر رسیدن آثار را به مخاطب خارجی فراهم کنیم.

محمدحسنی همچنین با اشاره به تاثیر نگاه فیلساز بر اثری که تولید می‌کند، با بیان اینکه "جهان فیلمساز روایت اثر را جذاب می‌کند"، خاطرنشان کرد: آنچه در آثار مستند خارجی جذاب است، سایه انداختن روایت آنهاست که در تمام حوزه‌ها و حتی در مستندهای حیات وحش از آن بهره می‌گیرند. در این میان در کشور ما روایت انقلاب اسلامی مظلوم واقع شده است. شاید برخی خطاهای مدیران فرهنگی باعث شده که مستندسازان دیگر تمایلی به ساخت مستندهای انقلابی ندارند. بر همین اساس اگر بتوانیم از روایت مستندسازان از انقلاب اسلامی بهره ببریم، حتما در جذب مخاطب خارجی هم موفق خواهیم بود.


به گزارش ایسنا، در ادامه این مراسم با حضور رضا پورحسین، شهاب اسفندیاری، همایون اسعدیان، سلیم غفوری و احسان محمدحسنی از احمد ضابطی جهرمی، مستندساز، تدوینگر، پژوهشگر و استاد دانشگاه تقدیر شد.

ضابطی جهرمی پس از پخش فیلمی از او، در سخنانی ضمن تشکر از متولیان برگزاری این مراسم، بیان کرد: خوشحالم که این مراسم در محل خدمت من برگزار می‌شود؛ زمانی که شنیدم مراسم قرار است در سالن آمفی‌تئاتر دانشگاه صداوسیما برگزار شود، خیلی خوشحال شدم. این تشکر قطعا موجب می‌شود که عزم من برای ادامه کار بیشتر شود.
festmostanad
festmostanad 0 دنبال کننده